BODRUM'DAN ÜÇ ÇOCUKLU BİLDİRİYORUM

31 Ocak 2011 Pazartesi

ÇOCUKLARI TEHTİTLE UYUTTUM SAG AWARDS SEĞREDİYORUM

HEY!
Şu an kanal e de  sag awards red carpet  (Screen Actor Guilds Awards yani Amerikali Oyuncular Birliği Ödülleri,kırmızı halı geçidi ) seğrediyorum tamamen transa geçmiş durumdayım yarın en beyendiğim kıyafetlerin fotolarını sizinle paylaşacağım şimdilik bye...
nilerk

VARMI MELİSSA İSTEYEN

SELAM,
yeni keşvettiğim blog sahibasi renk ve numara sınırlaması olmadan sevgililer günü için melissa armağan ediyor katılmak isteyen:
http://pridesfashion.blogspot.com/2011/01/hediye-zamanmelissa.html

buyursun....
nilerk

VEEE SONUNDA BENDE DIY(do it yourself) LADIM /BAK NE YAPTIM

 Şu blog sayesinde bakalım daha ne uğraşlarım olacak ne zamandır diyordum şu dikiş işine bende başlayacağım diye İstanbul'dan dikiş makinemi bile istedim annemlerden eşim hala ordaL gelirken getirecek inşallah...
Ama bir yerden başlamam gerek dedim ve iki tane düz kazağı işlemeye karar verdim. İzmir de kemeraltı diye bir yer var aksesuarcılar çok bol geçen gün görümcemle gittik ve bana onların yerlerini öğretti ve aklımdaki tasarıma uygun malzemeler bulabildim. Dönüşte de tiffany den bir krem bir siyah düz kazak aldık yumuşacık çok güzel işte onları şu şekilde işledim :







Siyah malzemem yetmediğinden daha bitmedi ama dayanamadım yine de göstereyim dedim.Yakanın tamamını döneceğim o aksesuarlarla  bitince yine gösteririm nasıl olmuş sizce ???
nilerk

30 Ocak 2011 Pazar

2011 YAZ DA JEAN PAUL GAULTIER











Ustaya saygı.... Susuyorum
nilerk

BİR HEDİYE DUYURUSU DAHA

http://modagezegen.blogspot.com/2011/01/sevgililer-gunu-icin-hediye-cekilisi.html

Arkadaşlar yeni keşvettiğim moda gezgini arkadaşım sevgililer günü için çok cici kolyeler hediye ediyor haber olaaaa.
nilerk

ANNE OĞUL GÜNÜMÜZ/ NE GİYDİM

    Dün karnesi tamamen 5 olan 3.sınıf öğrencisi oğlumla beraber anne oğul günü yaptık. Yıllar sonra yeniden çünkü benim çalıştığım ve onun da tek çocuk olduğu dönemlerde sık sık yapardık. Yanımıza kimseyi almadan canımız ne istiyorsa onu yapardık beraber çocuk filmlerine girer çocuk menüleri yerdik.
    Çok uzun zamandır böyle bir aktivite yapmadığımızı ve okul değişikliği yaptığımız için ders notları düşmesin diye ona çok baskı yaptığımı fark ettiğimden dün kardeşlerini babaannesine yollayıp akşama kadar gezdik.NT mağazalarını bilirsiniz 3 alıp 2 öde kampanyası başlatmışlar oradan kendine kitap seçmesini istedim,kendi seçerse daha zevkle okur diye düşünüyorum bakalım göreceğiz..Sonra pizza yemeğe gittik ama benim zor beğenen oğlum mekanın dekorasyonunu beğenmediğinden pizzaya da çok ön yargılı yaklaştı ve sevmedi bu duruma çok üzüldüm çünkü çok seçici onu mutlu etmek gerçekten zor umarım ve dua ederim Rabbim ona ileride bu özelliği yüzünden şefkat tokadı atmaz ve rahat bir hayat nasip eder.İnanın ben onu lüks şeylerle şımartmış bir anne değilim onun fıtratı böyle.
Son olarak da hem karne hem de perşembe günü doğum günü olduğundan istediği oyuncağı almasına izin verdim  fiyat sınırlaması koyarak  tabi o  benim söylediğim rakamın tam olarak da 10 kuruş eksiği bir oyuncağı seçti sonuçta kova burcu :))
   Şimdi yukarıda bağrış çağırış kardeşiyle oynuyor...
Neyse bu yorucu ve İzmir'e geldiğimden beri karşılaştığım en soğuk günde ben şöyle giyinmiştim:


Şal geçenlerde kemeraltında ki eşarparktan aldığım pasminha diğer parçalar uzun zamandır dolabımda olan parçalar bu şekilde kombinlememiştim daha önce yeni kıyafetlere sahip olmuşum gibi oldu ..
Ayrıca anladım ki yeniden diyete girmenin vakti gelmiştir diyip üzülerek ayrılıyorum yazımdan ...
nilerk

28 Ocak 2011 Cuma

HEDİYE DUYURUSU

Yeni keşvettiğim ve frekanslarımızın tutacağını düşündüğüm http://sevecensevecen.blogspot.com/
blogun sahibesi çok hoş hedyeler veriyor bir bakın isterseniz


nilerk

SANIRIM BENDE Bİ GARİPLİK VAR!

Selam,
Şimdi daha önce hiç kimseye bahsetmediğim bir şeyden bahsedeceğim burada. İlk çocuğum dünya ya geldikten sonra bir huy peyda oldu bende ve çocuk sayısı artıkça bu huy da çoğaldı. Günlük yaşamda olabilecek en küçük aksilikler ya  da normal şeyler karşında mesela eşimi aradığımda ilk 3 çalışta açmadığında, büyük oğlum okuldan ya da bakkaldan beş dakika geç  geldiğinde, ufaklıkları odalarında 5 dakika yalnız bıraktıktan sonra ilk seslenişim de cevap vermediklerin de o kısacık zaman dilimlerinde kafamdan öyle senaryolar kuruyorum ki en baba korku filmleri yanında hiç kalır yani…
Bunu içimden yapıyorum kimseye belli etmiyorum ama kendi uydurduğuna kendi inanır misali baya ızdırap çekiyorum. Hani 7 numara diye bir dizi vardı bilenleriniz vardır. Orda karakterin adını hatırlayamayacağım bir kadın vardı gençlere koçlarla piliçler diye seslenirdi ya o da aksilikler karşısında şöyle olaraktan böyle olaraktan araba altında kalaraktan diye cümleler kurardı. İşte sonum ona benzeyecek galiba.
Aslında hep iyi şeyler düşünmek gerektiğine inanıyorum ama bunu istemsiz yapıyorum .Bazen de bu özelliğim işe de yarıyor bıçakları bulaşık makinesine hep aşağı doğru koymak gibi ,yolda yürürken çocukları hep göz ve kol hizamda kalacak şekilde tutmak gibi,daha bir sürü sayamayacağım tedbirler almak gibi ama acaba hayatımı zorlaştırıyorum bilemiyorum çünkü  yaşanacaksa yaşanıyor.
İşin ilginç tarafı kötü senaryoları kurarken başıma gelirse ne yapmam gerektiğini de hayal ediyorum. Mesela  bir kaza oldu ambulansımı çağırım yoksa kendi arabamla mı? Götürürüm ilk kime haber veririm beynim hiç ara vermeden bunun gibi bir sürü soru cevaplandırıyor. Gerçi 2 yıl önce benim en hareketli çocuğum ortanca oğlum sadece iki basamaktan düşerek kafasını yardı, evim ile hastanenin arası o zamanlar 200mt.idi ve ben hem arabayı kullanıp hem çocuğu sürekli konuşturup hem de kış günü klimayı en soğuğa getirip güya 200 metrede kanamayı yavaşlatacağım diye uğraşabilmiştim.
Dedim ya var bende bir gariplik… Yoksa bütün anneler demi var?

27 Ocak 2011 Perşembe

ŞU GEMİDE BENDE OLSAYDIM AÇIK DENİZLERE YOL ALSAYDIM(ERKEN REZERVASYON İNDİRİMLERİ BAŞLADI)


    Diyeceksiniz ki yaza  daha çok var ama ben geçen sene tatil yapamamış olmanın verdiği sıkıntıyı atamamışken  erken dönem rezervasyon indirim kampanyaları başladı biz her sene tatilden sonra seneye erken rezervasyon yaptırıp indirimlerden faydalanalım deriz ama eşim serbest meslekte olduğundan hep son anda karar verilir tatile çıkmaya eğer izinleriniz belli dönemlerde oluyorsa bence bu fırsatları kaçırmayın derim. Ancak şunu da belirtmeliyim ki ne kadar muhafazakâr otellerin sayısı artsa da hala normal otellere göre daha fazla ödeyip, daha kötü hizmet alıyoruz burası aşikâr. Şimdi birkaç alternatif vereyim.








Bu sitelerden bütün muhafazakâr otellerin listesini alabilirsiniz. Birinci sitede tüm personeli bayan olan mavi turlar düzenliyorlar, Muğla –Fethiye güzergâhında. Şu anda % 35 indirim var.
Bir diğer alternatifte ailenize özel kiralık yazlıklar. Ben denemedim ama çocuk sayımız fazla olduğundan mantıklı gelmeye başladı. Birde her gittiğimiz otelde aldığımız hizmete karşı verdiğimiz paraya acıdığım için olabilir.
http://www.alternatifislamitatil.com (Bu adreste villa alternatifleri mevcut)

Bir diğer alternatif de bu site fiyatlar biraz pahalı gibi geldi bana ama kalabalık aileler için otellerden ucuza denk gelebilir.http://www.tatilvillam.com/

Arkadaşlar daha önce gittiğiniz İslami oteller hakkında ki fikirlerinizi buradan bizimle paylaşın ki bizlerde gitmediğimiz yerler hakkında bilgi sahibi olalım.
nilerk

26 Ocak 2011 Çarşamba

BİR FUAR HABERİ DAHA...

Bir fuar haberi daha vereyim
evet İzmir de olanlar ve bu yıl düğün derneği olanlar bir göz atabilir...
Artık eşime kahvaltı hazırlamalıyım onu İstanbul'a yolcu edicem birazdan hüüüü :(
nilerk

2011 YAZI HAKKINDA İP UÇLARINA DEVAM

Sıradaki tasarımcı Christian Dior ismi bile beni heyecanlandırmaya yetiyor.Size 2011 yaz sezonunun coture kolleksiyonundan en sevdiğim parçaları göstereceğim....





Bence hepsi birer sanat eseri bu arada pembe fiyonklu elbiseyi sevgili dokuztepe için seçtim.
Sizce nasıllar?
nilerk

25 Ocak 2011 Salı

2011 YAZI HAKKINDA İP UÇLARINA DEVAM








2011 yaz modası hakkında ipuçları vermeye devam ediyorum. Yukarıdaki modeller ünlü tasarımcı Salvatore  Ferragamo ya ait.Başlarda ki örtüler dikkatinizden kaçmamıştır umarım daha önce ki postlarımda yanılmıyorsam d&g  koleksiyonunda da mankenlerin başları kapalı idi.Renkler çok hoşuma gitti doğal tonlar kullanılmış özellikle etek ucu baskılı modeli çok beğendim …
Biliyorsunuz şubatın ilk haftası İstanbul fasion week santral İstanbul’da düzenlenecek. Defilelere gidebilmeyi çok isterdim imkanı olanlar için işte defile programı:

vogue dergisinden alıntıdır
Hoşçakalın
nilerk

24 Ocak 2011 Pazartesi

DÜNÜN SIPASI BÜGÜN SPADAN GELDİ :))

Ananem biz küçükken yaramazlık yaptığımızda sizi sıpalar siziiii diye azarlardı bizi ,zaten bu onun ağzından duyup duyabileceğiniz en kötü kelimeydi.Şimdide onu çok arayamadığım yüzünden azarlar beni ve sonuna kadar da haklıdır.....Annanesinin iki sıpası bugün spa kaçamağı yaptı..
Bugün kız kardeşimle son güzümüz olduğundan ve akşama onu yolcu edeceğimden (hüüüü höngürr hüüüü) eşim sağ olsun bi kıyak daha yaptı bize yarım günlük de olsa bızdıkları halaya götürdü..
Daha önce bahsetmiştim şehir fırsatlarından İzmir’de keşfettiğim ofuro spa için 2 kişilik % 50 indirim aldım diye sabah 10 dan öğleden sonra 4 e kadar bayanlar kullanıyor. Bizim saat ikiye kadar iznimiz olduğundan sabah tam 10 da oradaydık ve ilk müşteriler olarak girdik içeriye. Biz zati su kuşu olduğumuzdan direkt havuzda aldık soluğu havuz beklediğimden biraz küçüktü ama diğer her şey mükemmeldi. Ben İstanbul  Florya da buna benzer bir yere sık sık giderdim İzmir’de bayanlara özel bir yer bulabileceğimi hiç sanmıyordum ama beklediğimden iyi çıktı yani gönül rahatlığı ile tavsiye ederim… Sauna, fin hamamı, Japon hamamı hepiciği var. Evet utanarak söylüyorum şımarmayı seviyorum .Ofuro spa Gaziemir’de .İsteyen sporda yapabiliyor belli saatlerde plates hocaları var .Giriş ücreti de 30 TL.
Kardeşimle son günümüzü böyle değerlendirebildiğimiz için mutluyum. Bakalım bir daha ne zaman nasip olur.
nilerk
bu adresten inceleyebilirsiniz. http://www.ofuro-spa.com/


 

23 Ocak 2011 Pazar

NE GİYDİM

Selamlar
Hani şu anlata anlata bitiremediğim kızkardeşimle yaptığımız izmir kaçamı günü ve kaybolma akşamı vardıya işte o gün şöyle giyinmiştim:


Kaban Hakan Yıldırım tasarımı kotonda satılıyor ve kız kardeşime ait. İlk postlarımda harika gardropun sırlarını anlatmıştım ya orda söylediğim bir şey vardı kendinize styledaş edinin diye benim kız kardeşim aynı şehirde yaşasak çok iyi bir styledaş olur çünkü hem zevklerimiz hemde bedenlerimiz birbirine uyuyor(bunu söylerken koltuklarım kabarmıyor değil hani, çünkü o bekar ve ben 3 çocuk annesiyim he he he)
Kot pantolonum ise benim 10 yıl aralıksız çalıştığım tekstil fabrikasının ürünü ve benim İspanyol müşterim için yapılmış bir imalattan bu arada İspanyollar ile Türklerin beden ölçüleri çok yakın birbirlerine. Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim sahip olduğum tek kot pantolondur (doğrusu denim pantolon ).Çünkü ben işten ayrıldıktan sonra piyasada satılan hiçbir jean e kıyıpta para veremedim ama yakın zamanda mecburen vericem gibi görünüyor.
Çanta tergan botlar  nerden hatırlamıyorum...
Umuyorum ki en kısa sürede yine böyle bir gün yaşarız...
nilerk

22 Ocak 2011 Cumartesi

NE PİŞİRDİM/ KULAK ÇORBASI

Selamlar,
Perşembe günü fıldır fıldır gezdikten sonra cuma günü evden dışarı çıkmamaya karar verdik anca geçerdi bütün gün topuklularla gezmenin ayak ağrısı. Hazır kardeşim yanımdayken bir cesaret geldi bize ve mantı yapmaya karar verdik daha önce iki kere denemiştim mantıyı ve bir daha denememeye karar vermiştim nasıl olsa annem sık sık yapar bizi de çağırırdı her yaptığında şimdi durum değişti artık gurbetteyim .Kardeşimde cesaret verince ya bismillah dedik netten tarif aradık ve en sonunda 2 bardak un,1 yumurta ,ılık su ve 1 tatlı kaşığı tuz tarifini 2 ile çarpıp yapmaya karar verdik (birkaç farklı ölçü var çünkü nette) iyi ki de 2 katı ölçü kullanmışız çünkü biz hamuru yoğurduktan sonra akşama yemeğe misafirim geleceğini öğrendik.Sonunda mantıyı kulak çorbası yapmaya karar verdik (yüzük çorbası diye de bilinir genelde ama bizim aile nedense kulak çorbası der bunu bi araştırıyım ben)
Aynı mantı gibi hamuru yoğurup açıyorsunuz hamut baya sert kıvamlı bir hamur o zaman yapışmıyor ben daha önceki denemelerimde yumuşak bir hamurla uğraştığım için masada kalmıştı benim mantılar.



İç malzemesi kıyma,kuru soğan ,maydonoz tuz ,karabiber klasik mantı içi yani.
Minik kareler halinde ksetiğiniz hamura bu içlerden koyuyorsunuz.

Kapatıken önce üçgen yapıp sonra, iki ucunu birleştiriyorsunuz.

Biraz buzlukta beklettik ki biz yapışmasınlar birbirlerine Pişirirken sıvı yağda birer kaşık domates ve biber salçasını kavurup et suyu ile normal su karışımı ekliyorum ve daha önceden haşladığım nohutlarla beraber bir bütün kuru soğanı tencereye atıyorum (servis ederken soğanı çıkartıyorum tencereden) ve kaynatıyorum son olarak da mantıları tencereye atıyorum 20 dakikada hazır oluyor üzerinede kızdırılmış nane çok yakışıyor.

İlk denememizdi ama akşam baya beğenildi toplam 2 saat sürdü yapması ama 1 poşette mantı olarak dolaba attık bakalım o kime nasip olucak....
nilerk

İZMİRDE SOSYETE PAZARI VARMI?

Merhabalar kızkardeşim İstanbul'dan gelirken benim minik prensesime Büyükçekmece sosyete pazarından bu patikleri almış:


Kızım bayıldı bunlara çok ciciler bence de hem ayakkabı gibi ağır olmuyorlar hem de örgü patikler gibi kaymıyorlar..
 Ben İstanbul dayken çok severdim pazar gezmeyi tabi sabahın erken saatlerinde, çarşambaları Florya’da ya da Fatihte pazar günleri de Büyükçekmece de bide cumartesi günleri Bahçeşehir de vardır.Anadolu yakasındakilere hiç gitmedim ama salı günleri Kadıköy deki baya meşhurdu bir zamanlar....
Acaba İzmir de de o büyüklükte pazar var mı hiç bilmiyorum bilen varsa haber bekliyorum.
nilerk

ÇOCUKLARI BİR BIRAKTIK......2

Evet nerde kalmıştık Alsancakta......
Kıbrıs şehitleri caddesinde bir mağaza keşfettik, ismi zencifre hediye almak isteyen herkes uğramalı bence. Çok ilginç objeler ve hediyelikler var biz yarım saat çıkamadık mağazadan sahipleri de  çok ilgiliydi kız kardeşim dondurulmuş böceklerin olduğu  panolara bayıldı ne ilginç bir kız bu...





Sonra kordona geçtik ve sevgili eşim burada bize katıldı benim favori mekânım Özsüttür (tatlı canavarı olduğum buradan belli oluyor zaten)ama kardeşim değişiklik olsun diye ısrar edince Baks cafeye oturduk. Alman pastaları yapan bir yer burası servis biraz yavaş ama tatlıları güzel kahves ide güzel. Benim için kahvenin aroması çok önemli çünkü sade içiyorum ne şeker ne süt hiç kullanmam.



Ve finali Eyvah eyvah 2 filmiyle yaptık  bu sayede eşimin Türk filmine gitmem inadını da kırmış olduk çok fazla beklentiye girmeden gidilecek bir film. Dönüşte çocukları ben alayım babaanneden hem de teşekkür ederim dedim eşim ayrı döndü benden kardeşimle beraber çıktık yola ama bir kaybolduk ki anlatamam size gecenin karanlığında İzmir’in girmediğimiz mahallesi kalmadı otobana çıkmak isterken bütün İzmir i turladık eşimi arayıp yol tarifi istedik o bile nerde olduğumuzu ve oraya gitmeyi nasıl başardığımızı çözemedi sonunda eve geldiğimizde gece yarısı olmuştu ama istediğimiz gibi dolu dolu bir gündü ...
nilerk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...