BODRUM'DAN ÜÇ ÇOCUKLU BİLDİRİYORUM

31 Mart 2011 Perşembe

İSTANBUL'DAN ANNEM GELDİ...

Selam herkeslere,
Dün akşam geldi annem en son ocak başında gelmişti o zaman da hem havalar soğuktu hem berra hastalanmıştı bronşit olmuştu tam da doğumgününde çok bişey anlayamamıştık o yüzden.
çocuklarda bende çok sevindik öğrendiğimizden beri gün saydık beraberce.İnşallah havalar açarda güzel güzel gezeriz bu sefer.
Bugün ilk iş mayıs ayında kardeşimin nişanında giymek için kıyafet bakmak oldu tesettürlü olunca kıyafet bulmak zordur .Abiye bulmak daha da zor.Allahtan işimiz rast gitti bi tane beğendim açık bir model ama benim için yeniden dikecekler kapalı versiyonu olacak yani.Şimdi anlatmıyorum bitince onun için post yazarım süpriz olsun.
Nişan mayıs ayında olacak tam tarihi belli değil kardeşim askerde biliyorsunuz dağıtım izninde olucak nasipse ve benim İstanbula kavuşmamama vesile olucak şimdiden gün saymaya başladım gideceğim yerlerin hayalini kurmaya da bekle beni İstanbul hasret gidereceğiz inşallah...
NİLERK

25 Mart 2011 Cuma

HOŞGELDİN YÜZ

Evet 100.izleyici hoşgeldin ne iyi ettin.Yeni yıl hedef listemde 50 demiştim kendime ne kadar haksızlık yapmışım blog camiasına bu kadar samimi olabilirmi bilgisayar başında insan. Hayatını paylaşıp, hayatları paylaşabilirmi? Oluyormuş demek ki.
Bir süredir blogspot ayrı ayrı sıkıntılar çıkarıyor karşıma şu aralar kumanda panelinde gördüğüm arkadaşların bloglarını açamıyor yorumlar yapamıyorum diğer arkadaşlar da aynı durum da sanırım.
Umarım kısa süre de bu problem ortadan kalkar.
Bu kötü zamanda bile yeni arkadaşlarla tanışmak çok iyi.
100. izleyiciye ulaşınca ilk hediye çekilişimi yapmayı istemiştim.Ama buraların durumu belli olmadığından sözümde duramam korkusuyla bunu erteliyorum.
Bakalım nasip ne zamana?
NİLERK

22 Mart 2011 Salı

KAYBOLAN KÜPEM VE DİNİMİN BANA VERDİĞİ DEĞER

Bugün çok sevindirici iki olay oldu çok ihtiyacım vardı bir önceki postdan anlaşılacağı üzere....
Birkaç gün önce sabah uyandığım da küpemin tekinin olmadığını farkettim daha yataktan kalkmadan.Telaşla yatağın içini yastık kılıflarına yatağın altına baktım yok.Sonra evin içi arandı süpergenin toz haznesi kontrol edildi yok.en son ne zaman kulağımdaydı hatırlayamıyordum da o kadar üzüldüm ki .
Küpem hiç kulağımdan çıkarmadığım eşimin nişan günü kolyesi ve yüzüğü ile beraber taktığı ayrıca benim mehihirim olan elmas bir küpe maddi değerinden çok manevi değeri önemli (yok itiraf ediyorum maddi değeri de önemli bidaha kolay kolay alınmaz)çok da seviyorum aradan günler geçti tam da ümüdimi yitirecekken bugün o arayıp taradığım yatağın arka tarafında buldum küpemi.Tabi havalara uçtum resmen
Şimdi mehir ne demek diyenler olabilir.Bizim dinimizde başlık parası diye bişey yoktur..mehir damadın geline vermesi gereken tasarrufu tamamen gelinin kendisinde olan maddi değeri olan herhangi bişey olabilir.Gelin izin verirse bunu evlendikten sonra da verebilr nikah sırasında da ve hiç kimse mehir üzerinde hak iddia edemez sadece geline aittir.Bi nevi sigorta gibi düşünün damada bişey olsa Allah korusun boşanılsa daha evlenmeden önce korur bizim dinimiz kadını
Şimdi medeni kanunda sözde herşey eşit dimi ama o kadar yagın ki eşinden mal kaçıranlar neyse girmicem bu tatsız konuya
İkinci güzel haber de Kütahya da acemi asker olan kardeşime dağıtım da İzmir çıktı.Hani sözlendiğini anlattığım karakızanım arayıp haber verdi bugün Bir ay sonra burda inşallah.
SEVGİLERLE KALIN
NİLERK

21 Mart 2011 Pazartesi

Bİ SES VEREYİM DEDİM

Selam blogcanlar,
Ne zamandır hiç keyfim yok.Blogspot bir garip olalıdır bende  bir garibim.Hayat her zaman ki monotonluğun da devam ediyor.Gorat babayı da okumayı bırakıcam galiba zaten çok okuyabildiğim de söylenemez Balzac kasvetiyle depresyonun sınır çizgisinde gezen bana hiç iyi gelmiyor.
İki haftadır hayatımda olağan aksiyonların dışında gelişen tek şey netten sadece denemek için başvurduğum bir iş ilanından aranmam oldu .Şirket bilgileri gizli bir firmaya zaten uzun yıllar çalıştığım pozisyon için başvurmuştum aynı gün aradılar tabi ben şok görüşmeye çağırdılar ama nerde ben üç çocuğu bırakayımda görüşmeye gideyim .Öylesine başvurmuşdum da diyemedim biraz daha konuşunca telefonda şirketin İstanbul da çalışırken ki müşterim olduğu ortaya çıktı.Tabi ben ikinci kez şokta .Telefondaki bayana patronlarının beni çok iyi tanıdığını görüşmeye gelmemin gereksiz olduğunu eğer benimle çalışmak isterse siz beni arayın dedim.Üçüncü şok akşama şirektin sahibi aradı.İzmir de ne işin var diyor adam eğer çalışmak istersem mutlaka gel diyor.Ciddi ciddi düşünmedim desem yalan ama çocuklara kıyamadım bizim meslek (tekstil)öyle sabah 9 akşam 6 değil ki gecesi gündüzü yok hafta sonu yok ama yine de seviyordum mesleğimi sanırım hiçbir zaman masa başı insanı olamadım ben...
Neyse en azından özgüvenim için iyi oldu demek imkanım olsa iş bulabilirmişim...
Bahar havalarda kendini göstermeye başladı umarım benim ruh halime de yansır.Blogspotda da sıkıntılar giderse iyi olur uğraşamayacağım başka yerlerde çünkü...
Bakalım mevlam neyler neylerse güzel eğler.
NİLERK

12 Mart 2011 Cumartesi

EMZİKSİZ 24 SAAT

Selam orda kim varsa,
Dün sabah hafta içi yaşadığımız her günkü gibi bir sabahtı...
Sabah saat 7:45 kalkış önce üst kat toparlanır oğlanların yatakları falan.Çamaşır sepetinden o gün ne yıkanacaksa makinaya atılır ve çalıştırılır.Balkondaki çamaşırlar yeni asılacaklara yer açmak üzere sepete yollanır artık ne zaman nasip olursa katlamak ya da ütülenmek üzere...
Sonra üç afacan ve ben aşşağıya mutfağa ineriz.berramın da genelde gece ağzından binbir güçlükle çaktırmadan aldığım emziği yatağının başında olur ona göstermeden alırım yoksa aaa memeee diye bir nidayla o emzik daha ben ne olduğunu anlamadan onun ağzında olur.Kızım emziğiyle büyük bir aşk yaşamakta özellikle 19 aylık olunca onu sütten kestiğimden beri.
Bizim emziğin bir başka fonksiyonu daha var berranın yemek yeme aracı.Çorba,püre karışık kahvaltısı gibi öğünlerini onun yardımıyla yiyoruz bir kaşık yemek sonra emzik çuk çuk onunla yutuyor.yoksa imkanı yok yutmuyor.Sanmayın katı gıda yemiyor diye geç başamış olsak bile pilav,köfte,tavuk balık gibi şeyleri normal yiyor.
Neyse konu fazla dağıldı biz o sabah mahmurluğunda mutfağa doğru giderken emzik elimde berradan saklıyordum sonra film koptu ne yaptım nereye koydum hatırlamıyorum bulamıyorum emziği.Genelde hep yedeğimiz olurdu son zamanlarda fazlaca emzik katlettiğinden yedek de yok.Ben ne yapacağımı kara kara düşünürken bir yandan da kahvaltısını hazırladım.Biberon yardımıyla Allahtan yedi kahvaltısını ,Öğle saati bizim karışık yarı püre kıvamlı çorba saatimiz onu da biberonla atlattık ama sırada uyku var kesin diyorum uyumayacak hazırlandık uykuya sallamaya başladım
- anne meee meee
çocuk üstüne basa basa memesini istiyor anlatıyorum kaybeettik yavrum yok
-anne meee meee
Sonra baktı ki bende me me getirmeye bi gayret yok dödü diğer tarafta uyutmaya çaşıtığım abisine
-abiii me meeee duağını bükerek
biraz zaman geçince uyku gaip geldi ve uydu
biz akşamı ettik sonra gece uyku saatimiz gelince daha yukarı çıkmadan
-anne mee meee
unutma diyor yani bana al yukarı çıkmadan
-yok kızım kaybettik biliyorsun
Ben diyorum ki kesin bu gece bize uyku yok kaç kere kalkar kim bilir
Ama yaılmışım geceyi gayet iyi atlattık.
Şu anda öğle uykusu için sallıyorum kızımı yine istedi emziğini ama fazla direnmedi .
Sanırım emzikli dönemimizin sonu geldi.Yani benim üç numaram da bebeklikten çıkıyor yavaş yavaş ...
NİLERK

11 Mart 2011 Cuma

GELECEKTE Kİ MÜSTAKBEL GELİNLERİM BU YAZI SİZE


Evet benim oğullarım biri 9 biri de 4 yaşın da olabilir daha...

Ben onlara neredeyse her Allah'ın günü kızlar kibardır narindir çabuk üzülebilirler gibi laflar ediyorum.Korumak kollamak gerekir,Sevdiğinizi göstermeniz lazım ,İyi davranmanız lazım kız diye bütün işleri onun yapacağını sanmayın diyorum.

Şimdilik bunları onlardan küçük olan kız kardeşi için söylüyorum belki ama bunlar sizin de çok işinize yaracak sevgili gelinlerim.

Diyorum ki:  Evet o küçük kız kardeşiniz, ileride onu gezmelere götüreceksiniz abileri olarak hediyeler alacaksınız onu koruyacaksınız gözeteceksiniz ama kesinlikle engeller koyup bunaltmayacaksın  Her fırsatta sevdiğinizi ifade edeceksiniz.

Ayrıca yaşlarına göre ev işleri yaptırıyorum.ileride de yaptıracağım.Evin içinde erkek kadın ayrımı diye bişey olmaz.

Şimdi Allah nasip eder de ömrümüz olursa büyüyüp evlenirlerse ,ben de görürsem ve benim oğullarım tüm bunlara rağmen klasik öküzlerden olursa ben şu lafımı geri alıyorum:
Her şey yetiştirmeye bağlıdır ana evde oğlunu nasıl yetiştirirse o karısına ileri de öyle davranır.

Değilmiş;
Fıtratdanmış

NİL-ERK 

7 Mart 2011 Pazartesi

İNCİLİ KOLYE BİTTİ/CUMHURBAŞKANI BLOGSPOT İÇİN MÜCADELE EDECEKMİŞ

Geçenlerde bilekliğini gösterdiğim incili kolyeyi tamamladım bileklik kadar abartmak istemedim nasıl olmuş tam yazlık gibi dimi...?
Son olarak dünkü zaman gazetesinde yazıyordu:Cumhurbaşkanı Abdullah Gül twiter dan yazdığına göre blogspotda ki blogcular için mücadele edeceğini yazmış.Umarım bu sorunu halledebilir.Ayarlarla oynayarak girebiliyorum ama her geçen gün azaldığımızı hissediyorum pes etmeyelim arkadaşlar.....
NİLERK

6 Mart 2011 Pazar

TESETTÜR FUARI BİTMİŞ

Dün takip ettiğim gazetenin cumartesi ekinde İstanbul da tesettür fuarının bittiğini ama bekleneni karşılamadığını yazmışlar.EE hiç şaşırmadım zaten.Çokça belirtiğim gibi tesettür firmaları hepsini dahil ediyorum.Tasarım konusuna çok uzaklar.Yine allı güllü fırfırlı abartılı modeller sergilenmiş yine bizi zevksizlikle itham etmişler insanların mecburiyetlerini kullanıp alternatif otellerin yaptığı gibi kötü hizmet vermekten hiç çekinmiyorlar.Allah'ım bir gün bu işe el koyucam inşallah şu çocuklarımı bir büyüteyim.....
Son olarak blogda ki sıkıntı geçermi geçmez mi bilmiyorum ama tedbir olarak yeni bir adresden daha post yazıyorum daha tam detaylarını çözemesem de yeni mekanımı bir kayıd edin canlar sizlerden kopmak hiç istemiyorum:
www.nilerk.blogcu.com

4 Mart 2011 Cuma

İNCİLİ FİYONKLU BİLEKLİĞİM

Daha kolyesini de yapıcam ama bilekliği hemen göstereyim istedim.Kendimi bu konuda geliştirmek isterim ama herhalde çocuklar büyüyünce gidebilirim bir kursa..hayırlısı bakalım...



Nasıl olmuş sizce yorumlarınızı bekliyorum
NİLERK

3 Mart 2011 Perşembe

BLOĞUM ALMANCA OLDU

İLGİNÇ BİR ŞEKİLDE BEN BİŞEY YAPMADAN ALMANCA OLDU BLOĞUM BEN BURDAMIYIM ONU BİLE BİLMİYORUM  WORDPRESS İ ÇÖZEMEDİM CANIM ÇOK SIKKIN BENİ GÖREN SES VERSİN
NİLERK

2 Mart 2011 Çarşamba

SADECE YARIM GÜN HİZMET DIŞIYDIM....

Merhabalar,
Her an kaptılma korkusu yaşayaraktan inadına paylaşım yapıyorum umarım son olmaz diyerekten her seferinde.
Dün kemeraltına gitmek için niyetlendik Şeydacığımla ama kredimi kullandığım için çocuklarıda yanımıza almamız gerekti.Bir akşam öncesinden ertesi günün işleri aksamasın diye.Ütüler yapıldı,yemek hazırlandı sabah kahvaltıda yapmak üzere börek içi yapıldı velhasıl saat gece bir buçukta yatıldı.
Sabah 7 de kalk börek yap,kahvaltıyı hazırla ortalık topla,büyük oğlanı okula gönder,ufaklıkları giydir,ben giyin derken saat 9:30 da evden çıkıldı.Anlamsız ve her saat artan bir baş ağrısı ile...
Kemeraltıda bloglarda da rastladığım ve birkaç mağazada da gördüğüm incili fiyonklu bileklik için malzeme almak üzere gittik Allahtan çok kalabalık değildi de çabuk alabildik.

Kızlar ağasının orda benim sürekli artan baş ağrımın doğru düzgün kahvaltı yapamamamdan olsuğunu düşünerek Karagöz börekçisinde oturduk.Gerçekten su böreğinin hakkını vermişler.tavsiye ederim.Kızlarağasının içinde yeri...



Buda ben :))
Eve geldiğimizde saat bir civarıydı çocukları yedirdim.uyuttum.Sağolsun şeyda yanlarında durdu bende büyük oğlanın okulunda ki toplantıya gittim.Ama baş ağrım o kadar artı ki sürekli aynı şeyleri söyleyen öğretmen ve velilere dayanamayıp çıktım.Saat oldu dört ve ben artık hizmet dışıydım akşam eşimde yoktu evde çocuklar kendi kendilerini idare ettiler bir ara güç toplayıp onları yatırdığımı hatırlıyorum.SAbah kaldığımda evdeki manzarayı nasıl anlatacağımı bilemiyorum tüm odalar banyolar mutfak darmadağın.yerlerde mısır gevrekleri boş süt kutuları mutfakta oyuncaklar,salonda mutfak eşyaları....
Sadece yarım gün hizmet dışıydım demek ki neymiş kendi iyiliğim için hasta olmamam gerekmiş....
NİLERK

1 Mart 2011 Salı

BLOĞUMA DOKUNMA

Bir kaç gündür aldığım bu haber tüm blogcanlar kadar belki de daha fazla üzdü beni.Daha çok yeni olmama rağmen o kadar faydasını gördüm ki buranın.Hem yeni bilgilere ve yeni dostlara ne kadar aç olduğumu hemde paylaşacak ne çok şeylerim olduğunu farketmeme sebep oldu.Hayatıma renk kattı .O kadar acemisiyim ki verilen tavsiyeleri yapmaya çalışıyorum sadece umarım kimsenin bloğu kapanmaz bu hatadan çabuk dönülür.Yedekleme denen şeyi tarif eden olursa çok sevinirim.Umarım umarım son görüşmemiz olmaz....

SEVGİLERLE...
NİLERK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...