BODRUM'DAN ÜÇ ÇOCUKLU BİLDİRİYORUM

29 Temmuz 2011 Cuma

YİNE RAMAZANDA TAŞINIYORUM

Evet geçen sene tamda ramazanın başında taşınmıştım İzmir'e ,o kadar uğraşmamıza rağmen yine ramazan da taşınıyoruz.Bodrumda tuttuğumuz evin bizden önce ki kiracısı eşyasını boşaltmadığı için taşınamadık önümüzde ki hafta oruç oruç insanları yorarak taşınacağız.


İzmir'e çok negatif gelmiş ve bir yılı çok mutsuz geçirmiştim.Şimdi çabalıyorum her şey güzel olacak hayatımıza yeni bir sayfa açılacak diye pozitif düşünmeye şu aksilikler de olmasa ...


Dualarınıza muhtacım...


NİLERK

27 Temmuz 2011 Çarşamba

BEKLENEN FOTOLAR AHHHH İSTANBUL

 Otobüs yolculuğumuzdan bir kesit sevgili kızım gayet ciddi bir şekilde kulaklıklarını takıp animasyon filmini seyrederken uzun yolda gayet rahat uyuyan ben bu yolculuk sırasında hiç uyumadım... 
 Uykusuz yolculuğun ardından kardeş ve müstakbel nişanlısıyla gidilen alışverişten... Kapalıçarşı 
Nişan telaşı sona erdikten  sonra sevgili kuziyle çıkılan İstanbul turu Aksaray metro çıkışı...
 Tramvayın camından Karaköy kesiti.... 
 Galata kulesine çıkan merdivenler...
 Galata kulesine giden yokuşta içini didik didik karıştırdığımız nes butik.... Tavsiye ederim
 Bu yüzük de aklım kaldı sevgili kocaya gösterildi bilmem belki bir güzellik yapar yolu İstanbul 'a düşerse...
 Hala çıkamadık butikten....Karıştırmaya devam iki küpe alındı nes 'den fotolarını çekicem inşallah...
 Kuleden İstanbul'a bakış...
 Tarihi tünel tramvayına ilk kez bindikten sonra taksim'de porta cafede midemizdeki gurultuları durdurmak için bir mola...
Sonra kocaya evet dönüyoruz diyip, bir çılgınlık yapıp Ortaköy'de waffle kaçamağı boğaz havası almadan İstanbul turu tamamlanamazdı dimi ama :)
NİLERK

25 Temmuz 2011 Pazartesi

BEN, İSTANBUL, İZMİR ,BODRUM...

Selam,
En son İstanbul dan yazmıştım çoook sıcak diye yaklaşık bir hafta önce, bir hafta da bir nişan alışverişi,bir nişan,güzel bir İstanbul turu ,İstanbul 'da ki evimi satma,eşyasını boşaltma ,İzmir'e getirme ,bir sünnet düğünü,asker ağırlama sığdırdım bunlar aklımda kalanlar unuttuklarım da eminim vardır.Hepsinin fotolarını ekleyeceğim inşallah özellikle İstanbul gezimde ki fotoğrafların çok güzel olduğuna inanıyorum.

Evet İstanbul'da çok severek aldığım ve içerisinde iki yavrumu dünya ya getirdiğim güzeller güzeli evimi sattım.Oturacak olan yeni sahiplerine hayırlı olsun diyorum başka bişey söyleyemiyorum sadece satmama sebep olanları Yüce rabbime havale ediyorum.

Şimdi bodrumdayım iki günlüğüne geldim oğullarımı okula yazdırdım ve taşınacağımız evle alakalı sorunlarla uğraşıyorum hafta sonu taşınmak istiyorum lütfen bana dua edin çünkü ramazan başlamadan yerleşmek istiyorum Bodrum benim için kocaman bir soru işareti ortalık sakinleşince bol bol yazarım inşallah

NİLERK

18 Temmuz 2011 Pazartesi

İstanbul çooook sıcak

Geldiğimden beri eriyorum resmen tamam İzmir de sıcak ama bu ne yahu terleme şikeyeti olmayan ben akıyorum resmen .

Üç çocukla bi cesaret çıktık biliyorsunuz İstanbul yoluna korktuğum kadar korkunç olmasa da zor bir yolculuktu benimn için .Yıllardır otobüs yolculuğu yapmamıştım ben ünüversite zamanında çom severdim uzun yolu yaşlanmışım sanırım.Annemle büyük oğlum Enes yanyna oturdular ,bende asım ve berra ikilisiyle oturdum Berra'nın kulaklıukları takıp film seğretmesi görülmeye değerdi doğrusu bi de abisiyle kavga etmeselerdi çok sıkıntı olmayacaktı uyumak istediğin de tekme sallamaya başladı Asıma o da dirsekleri ile karşılk verince çağreyi ortaya oturmakta buldum tabii çok rahatsız bir oturuştu ama kavga etmelerinden iyiydi.

Neyse hiç uyumadan annemlere vardım kahvaltı yapıp ağrı kesicilerimi içip kızkardeşimle nişan alışverişine çıktık akşam eve geldiğimizde saat 10 30 du ve ben artık nerde olduğumu bile algılayamaz haldeydim.

Diğer detayları nişan fotolarını daha sonra paylaşacağım.

Büyük haberler var hayatımda Duanıza muhtacım.

NİLERK

13 Temmuz 2011 Çarşamba

İSTANBUL'A GİDİYORUM

Canlar Merhaba,

Benim İstanbul aşkımı duymayananız kalmadı artık biliyorum.Bu akşam nasipse üç çocuk ve ben hemi de otobüs ile İstanbul yolcusuyuz eşim malum olduğu üzere Bodrum da sağolsun anacığım otobüs de yalnız kalmayayım diye dün geldi İzmir'e bugün de beraber gideceğiz nasipse.

İstanbul' a gitme sebebime gelince benim bir diğer aşkım kız kardeşim yıldırım hızında hayatının aşkını buldu üç ay önce tanıştığı Beyefendi ile bu pazar evlilik yolunda ilk adımı atacaklar ev de yakın akraba arası yüzük takacağız kendilerine .

Koşuşturmalı bir proğram olacak daha ortada hiç bir hazırlık yok kıyafet ,bohça alyans gibi meseleler var isterdim ki çocukları babanneye bırakıp gideyim ve her aşamada full destek vereyim ama olmadı .

İnşallah bol bol fotoğraf çekeceğim hem benim giydiklerimden hem de kız kardeşimin hazırlıklarıdan .

Dün akşam hediye amaçlı yaptığım bileklikleri paylaşarak kaçıyorum efendim dönünce görüşürüz inşallah.


12 Temmuz 2011 Salı

FİYONKLU KOLYEM /DIY

Günün kombinin de gördüğünüz fiyonklu kolyem 10 dakika da yapılmıştır.Yapılışı :




Misinaya iki boy inci dizilir ve kızımın tokası da ortasına tutturulur.Gideceğimiz yere kadar da eşim Murat'ın :


-Ne o papyon mu taktın espirilerine ve de kızım Berra'nın :


-Anne o meniiiiim bağrışlarına mağruz kalınır 


NİLERK

DEMEK Kİ KOCALAR YALNIZ BAŞINA TATİLE GİDEMEZMİŞ!

Selam arkideşler,
 Bir önceki postumda kocanızı yalnız tatile gönderir misiniz diye sormuşum.Gelen yorumlara bakınca genel kaanatin göndermemek olduğu anlaşıldı arada gönderirim diyen de oldu tabi ama genel olarak izin verilmiyor bu anlaşıldı.


Aslın da bende ailecek tatil yapılmasını mümkünse çekirdek ailenin dışında da mesela eğer kafa dengiyse yakın akrabalar kardeşler ile yapılacak bir tatilin daha eğlenceli olacağı kanaatindeyim  ama şartlar yüzünden bir değil bir kaç kere eşim bizsiz tatil yapmıştır.


Belki bu bazılarınıza garip gelecek ama bu konuda bir problemim yok beraber tatil yapacağız diye bir sözleşme imzalamadık evlenirken eminim ki ileri de benim de şartlarım müsait olduğun da eşimde beni yalnız gönderecektir tatile.


Herkesin fikrine saygı duyuyor ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum .Sadece yalnız başına tatile gidebilen eşime bu konuda ender bulunan bir eş olduğumun farkında olmasını rica ediyorum :)
NİLERK

8 Temmuz 2011 Cuma

KOCANIZI YALNIZ BAŞINA TATİLE YOLLAR MIYDINIZ?

Evet bu soruya cevap verebilir misiniz ,samimi olarak.


Diyelim ki o yıl siz zorunlu sebeplerden dolayı tatile çıkamıyorsunuz .İşten izin alamıyor olabilirsiniz ya da çocuğunuzun gitmesi gereken zorunlu kursu olabilir ,belki de o yıl ailenizin size ihtiyacı var.Biliyorsunuz ki eşinizin de tatile gerçekten ihtiyacı var adam çalışmış bütün yıl falan filan...


Ama öyle köy tatili , kutuplar ya da safari filan değil ciddi ciddi sahillere deniz kum güneş olayına  gidecek...


Şimdi siz gidemiyorsunuz diye adam da kırıp dizini oturmalı ?


Yoksa :
-Canım bu sene sen yalnız yap talini ,keyfini çıkar seneye inşallah telafi ederiz.
Diyebilir misiniz ?


EVLİ OLMAK TATİLLERİ BERABER GEÇİRME ZORUNLULUĞU GETİR Mİ ?AŞK SEVDİĞİNİ NE KADAR ÖZGÜR BIRAKMA CESARETİNE SAHİPTİR ?


Yorumlarınızı büyük merakla bekliyorum isterseniz sizde bloğunuz da bu soruyu sorun bakalım çoğunluk ne diyecek 


Son olarak yeni sayfamı nasıl buldunuz benim gibi bir acemi bu kadarı yapabiliyor ne çok soru sordum dimi ? :)
NİLERK

7 Temmuz 2011 Perşembe

MİNİK KIZIMIN AİLEMİZE KATILIŞININ HİKAYESİDİR...

Selam dostlar bugün size minik prensesim Berra'mın aramıza katılışının sürecini anlatacağım ama öncesinden başlamak lazım sanırım hazırlıklı olun uzunca bir yazı olacak :)


Efendim ben ilk oğluma eşimin askerliğinin son ayında hamile olduğumu öğrendim.Sorunsuz ama bir o kadar da gözardı bir hamilelik oldu askere neşeli sıcak samimi bir adam göndermiştim dönüşte soğuk mesafeli ve depresif bir adamla karşılaştık.Onun piskolojisini düzeltelim derken benim hamilelik ve lohusalık dönemi güme gitti .Yani ne naz ne niyaz hiçbirini yapamadım.Şükür adam düzeldi sonra ama ben hayatımın en sabırlı ve fedakar dönemimi geçirdiğimi düşünüyordum ta ki ...


Sonra oğlum 4 yaşına gelince dedik ki biz nasıl olsa tek çocuk istemiyoruz mutlaka kardeşi olmalı diyoruz aralarında 5 yaş olsun ilkokula başladığı yıl ikinci bebek büyümüş olur bizde oğluşumuza gereken ilgiyi gösteririz.Planlı bir hamilelik yaşadık yani ama plan da olmayan eşimin kendi işini kurması ve o dönemde de benim içimde kalan naz niyaz olaylarını yaşayamam oldu.O da sorunsuz bir hamilelikti ve ben de kendimi kendi işime verdim doğum yaptığım son güne kadar çalıştım.


Asım'ım doğdu maşaallah ilk oğlum ne kadar sakin uslu bir çocuk ise bizim ki evlere şenlik bir haydut resmen .Hem çalışıyorum hem iki çocuk bu arada eşim iş güç yurt dışı anlayacağınız kafam da hunili zamana az kaldı derken...


Bir gün çok sinirlenmişim işaret parmağımı yüzüne doğru sallayarak yok sana başka çocuk mocuk (sanki adam başka çocuk istiyor da )diyiverdim.İşte o an benim büyük lokma büyük laf meselesini anladığım andır...


Aradan 2 ay mı üç ay mı geçti bilmiyorum çevremdekiler bana diyor ki kızım sen hamilesin yoook diyorum imkanı yok korunma tam olamaz malum vakit geçmiş bir ay ben kendimden o kadar eminim ki test bile yapmıyorum oğlum tam 18 aylık daha sütten bile kesmedim baktım olacak gibi değil sırf etraftakileri ikna etmek için test yaptım hani olur ya filmlerde sen sabitsindir hiç kımıldamazsın  ama etraftakiler hızlı çekim öğle zaman geçer akşam olur işte aynen onu yaşadım....


Şoku atlattık ve durumu kabullendik derken benim sürekli sancılarım başladı daha hamileliğin başında doktorum yalvarıyor dinleneyim diye ama ne mümkün büyük oğlum bire gidiyor ufaklığı zor bela sütten kestik işi de bırakamıyorum .


Olduk 5 aylık kız olduğunu öğrenince çok sevindik ama bir terslik var renkli dopler de bebeğin karaciğerin de kalfikasyonlar tesbit edildi.Doktorum Sare hanım Allah ondan razı olsun tek tek neden olabileceğini ihtimalleri tüm açıklılığıyla anlatıyor bu arada kızım hep olması gerekenden daha küçük gözüküyor ultrasonlar da hiçbişey olmayabilir ama bebeğin problemli olma ihtimali de olabileceğini söyleyince düşünün ne hale geldiğimizi .


Sonun da aminiyo sentez (karından su alma işlemi)yaptırmaya karar verdik sonuç ne olursa olsun bilip kendimizi hazırlamak için zaten 6 aydaydık bu işlem yapılınca sonucun çıkması 1 ay sürüyor bizim araya bayram tatili girince bir buçuk ay sürdü 


Sonucun iyi olduğunu öğrendik ama Sare hanım bebeğin hala büyümediğini ve benim eş denilen organın miyadını doldurup bi nevi ölmeye başladığını söyledi ee ne yapıcaz bebeği erken doğurtcaz aralığın son günleri dedim ki lütfen 2 gün daha bekleyelim 2009 olsun bari kendimi hiç hazır hissetmiyorum zaten herşey paldır küldür gidiyor diyorum ki sezeryan olsun oğlanları normal doğurdum ama piskolojim hiç müsait değil .


Doktorum 5 çocuk annesi bir bayan çok tecrübeli diyor ki kızım normal yapmaya çalışalım zaten bir sıkıntı görürsem ben müdahale ederim senin hemen ayağa kalkman gerekecek evde başka bebekler var bu da minicik bişey zaten ameliyatlı olursan çok bunalırsın...


Sözünü dinledim 2 ocak 2009 da kızım 1 kilo 800 gr.olarak dünyaya geldi çok şükür Akciğerleri gelişsin diye olduğum iğneler işe yaradı da küveze girmesine gerek olmadı çok sağlıklı ama miniminnacık bir kızım oldu.


İşte büleee şimdi iki buçuk yaşında evin sevgilisi bilmiyorum ya gerçekten kız başka oluyormuş ya da bizim ki bambaşka bir çocuk o kadar içten ve sevgi dolu ki abileri bile onun  sevimliliğine dayanamayıp kıskançlık yapamıyorlar 


işte bu da benim prensesim
 BUNU NİYE ŞİMDİ ANLATTIM BİLEMİYORUM BELKİ DE EŞİM YİNE BODRUM DA BEN DE ÇOK SIKILIYORUM ONDAN OLABİLİR 
ÇOK UZATTIM HAKKINIZI HELAL EDİN

YENİ BİR HAYAT VAR KARŞIMIZ DA VE AİLECEK KAFAMIZ KARIŞMIŞ DURUM DA


Selam blogcan arkadaşlarım öncelikle İzmir'de ki bloggerlardan ses seda çıkmadı demek ki çok fazla değil sayımız neyse nasip değilmiş demek ki bir organizasyon yapmak...

Şimdi gelelim başlıkta ki konuya geçenler de demiştim hayatımızda büyük bir değişiklik olacak sonra bahsedeceğim diye.Beni takip edenler biliyordur ben bir senedir şartlar yüzünden İzmir de yaşayan bir İstanbul aşığıyım .Her fırsatta da İzmir'den şikayet ettim bunlarda haklı olsam bile İzmir'e bir türlü ısınamamış olmamın rolü büyüktü.Meğer İzmir'e alışamamamın bir hikmeti varmış .

Efendim nasipse biz ailecek ramazan bayramının sonunda Bodrum'a taşınıyoruz ne alaka dimi.Karar aldık her sene başka bir yerde yaşayacağız şaka şaka tabi ki ama Bodrumda da ne kadar kalacağımız belli değil şimdilik temelli diye gidiyoruz ama İzmir'e de öyle diyip gelmiştik nasip tabi ki her şey  Rabbim bakalım bize neyi nasip edecek.

Bundan üç buçuk sene önce deselerdi ki kurulu iş düzenimiz dağılacak , ben üçüncü kez anne olacağım ve 10 sene durmadan çalıştığım iki oğlumu içinde büyüttüğüm işimden ayrılmak zorunda kalacağım çok severek aldığımız evimizi bırakıp İzmir'e bir bilinmeze geleceğiz değil ben bizi tanıyan kimse inanmazdı...

Hayatta her şeyin bir sınav olduğuna inanıyorum.Şu ara yaşadıklarımız da bizi zorlayan bir sınav herşer de bir hayır vardır bilmediğimiz belki ne hikmetler vardır diyorum.

Diyorum da Bodrum da ne yaparım onu hiç bilemiyorum tatile bile gitmişliğim yoktur oralara ne yapılır nasıl yaşanılır özellikle benim gibi tesettürlü bir bayan acaba buğday tarlasında açan şaşkın bir ayçiçeğine benzer miyim ?

Ne dersiniz bir akıl verin
NİLERK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...