BODRUM'DAN ÜÇ ÇOCUKLU BİLDİRİYORUM

12 Kasım 2010 Cuma

NE ZAMAN ÖNCE CANAN?

''Bir kadının içinde kaç kadın var?Ev hanımı, iş kadını, çocuğunun  annesi,kocasının eşi.... Üstelik bunların hepsi bir arada, aynı ruhta, aynı vücutta. Peki kolay mı bu rollerin hepsini yaşamak? Değil etten kemikten, metalden yapılsa yorulmaz mı insan? Yorulur. Çocuğunu sabah okula gönderen bir anne, toplantıda bir iş kadınına dönüşmek için gereken enerjiyi nerden bulur? Erkeklerin içindeki çocukla, evdeki çocuklar bir araya gelince hangisiyle ilgileneceğini şaşırmaz mı bir ev hanımı? Sabır taşından yapılsa bir insan bir yerinden çatlamaz mı bir defa? Bir çiçekle alınan gönüllerden daha zengin bir gönül olabilir mi şu dünya da? Yok olmaz, şu dünyada hiçbir kadını yeri dolmaz''
   Yukarıdaki satırlar geçen hafta gazetede gördüğüm bir küçük ev aletleri markasının reklam satırları. Okuyunca ilk tepkim vay helal olsun ne doğru tespitler yapmışlar dedim sonra ne kadar eksik olduklarını fark ettim cümlelerin, gerçi bir kadını anlatmak için ne kadar cümle kurulsa az değil mi? o reklam bölümüne sığmayacaktı tabi ki mecburen burada kesmişlerdi. Son olarak ise bütün bu kurulan güzel cümlelerin bizi anlıyormuş gibi yazılanların bir amacı vardı reklamını yaptıklarını ürünü satmak değil mi?
Bi düşünün bakalım arkasından bir istek gelmeden en son ne zaman iltifat gördünüz ya da karşılaştığınız zorluklar sonradan da samimi bir takdir sizce hak ettiğiniz kadar mı?
   Yorgunluktan bitmiş olduğunuz bir durumda eşiniz ,çocuğunuz ,patronunuz ya da her hangi bir kişi için derin bir nefes alıp hadi bismillah diyip yerinizden kalktığınız ya da tam sizin morale ihtiyacınız varken karşınızdakine omzunuzu uzattığınız derman olmaya çalıştığınız,bütün gün evde yada işte inanın hiç farkı yok(ikisini de yaşadığım için)derler ya anam ağladı diye öğle çalışıp eşinizin eve gelmesine 5 dakika kala pijamalarınızın hayalini kurarken giyinip süslenip yorgunluktan sızlayan ayaklarınıza topukluları giyip gülerek kapıyı açtığınız hem de bunu gönülden ve isteyerek yaptığınız.....  Çokça oldu dimi...?
      Evet biz kadınlar böyleyiz.... Severiz , Bağlanırız, Çalışırız, Fedakarlık yaparız, Koruruz ve bunları kimse zorla yaptıramaz . Bu yüzden sahte reklam cümlelerine gerek yok sadece arada bir ÖNCE CANAN DİYİN YETER!

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...