BODRUM'DAN ÜÇ ÇOCUKLU BİLDİRİYORUM

2 Kasım 2010 Salı

ANATOMİYE GÖRE GİYİNME

Bazen olur ya bir başkasında gördüğümüz ve çok beğendiğimiz kıyafeti o kişiyle aynı beden olsak ta kendimize yakıştıramayız bir farklı durur sanırım bu vücut hatlarımızın farklılığından kaynaklanır daha öncede demiştim ya vücut tipimize uygun olmalı seçtiğimiz kıyafet ki boşa dolap beklemesin ya da üzerimizde eğreti durmasın.

Bunu çözebilmek biraz gayret ve zaman alır

Öncelikle işe uygun ceket(ya da herhangi bir üst parça ) boyumuzu tespit etmekle işe başlayalım. Farklı boylarda ürünler deneyerek fotoğrafımızı çekelim ve masaya yatıralım. Kısa boylularda kısa üstlerin, geniş kalçaları olanlarda, basenin en geniş hizasına gelen üstlerin ve dar kalçalı olanlarda da bele oturan basene doğru genişleyen yine basenin en geniş yerinde biten üstlerin iyi durduğunu söyleyebilirim.
Tek parça ürünlerde doğru kesimi bulmak yine omuz, bel ve basen genişliği ile alakalıdır. Armut, kloş, anvelop gibi kesimleri üzerinizde deneyip fotoğraflayarak size en yakışanı bulabilirsiz.
Pantolon boyunu biraz uzun tutmak(ayakkabınızın üstüne gelecek kadar)boyu uzun gösterecek bir yöntemdir.


Eğger göbek bölgemizden şikayetimiz varsa bu elbise dikkati biraz dağıtabilir.
Pantolon boyuna ve bluz boyuna dikkat.

Kloş kesim basenli hanımların kurtarıcısı olabilir.

Dar omuzlular için gözel bir örnek.
nil-erk

4 yorum:

adiloş dedi ki...

bu kesinlikle doğru vucuduna göre giyinmek lazım ben o yüzden fazlalıklarımdan kurtulup tarz yapacam kendime ve herkes şaşıracak buna

nilerk dedi ki...

sabırsızlıkla bekliyorum

ALPEREN MUT dedi ki...

vücut hatlarına göre de,şık ve doğru giyinme sağlanabilir.Önemli olan hatlarını beğendiğiniz kişiye özenerek değil de kendinizi mutlu ve şık hissettiğiniz tarzı yakalamaktır.

Unknown dedi ki...

ya nili en çok boyu kısa olupta uzun elbise ve etek giyenlere,aşırı fazlalıkları olupta dar giyinenlere çok şaşırıyorum acaba evlerinde aynaya bakmıyor mu bunlar diye.......maddi durumu olmayıp ne bulursa giymek zorunda olanları konunun dışında bırakarak tabiki:)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...