BODRUM'DAN ÜÇ ÇOCUKLU BİLDİRİYORUM

4 Kasım 2010 Perşembe

ÇOCUKLU HAYAT!

 Bekârken annemle çatışırdık neden güzel kıyafetlerini daha sık giymiyor diye o da bana çoluk çocuğa karış anlarsın dedi.
ilk çocukta anladım ki: açık renk kıyafet giymeyecek (malum yediklerini istedikleri an iade edebiliyorlar.)
ikinci çocukta anladım ki: Ütüye çok dikkat edemeyeceksin (biri kucağında diğeri de sürekli seni çekiştirince ütü mütü kalmıyor.
üçüncü çocukta anladım ki bir yere gitmek için çocukları giydirme, yedek kıyafet çantasını hazırlama, gittiğin  yerde onlara uygun yiyecek bulamam korkusuyla yiyecek çantası hazırlama, bu arada giyinenlerden biri mutlaka bir yaramazlık yapmıştır onu tekrar giydirme tam evden hiç çıkamayacağını düşündüğün anda eline ilk geçen şeyi giyip eşarbını bağlarken eşine hazırız diye bağırırsın o da elindeki gazeteyi bırakır ve giyinmeye gider 5 dk. sonra yanına gelir.
Bu arada annemin dört çocuğu vardı....
Şimdi size çocuklarla dışarı çıkmak istediğinizde işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu vereceğim ki utana sıkıla çocuklara bakar mısınız diye sormanın azabını daha az yaşayın.
1.kural: Çocuk küçükse mutlaka sürüşü kolay direksiyon hâkimiyeti iyi darbelere ve hava koşullarına dayanıklı bir çocuk arabası edinin eğer sizinde benimkiler gibi yaşları yakın olan küçük çocuklarınız varsa ikiz bebek arabası edinin.
2.kural: Mümkünse çantaları geceden hazırlayın.
3.kural: Eğer alışveriş maksatlı gidiyorsanız hafta içini ve sabah saatlerini tercih edin zaten işiniz zor bide kalabalık sizi bunaltmasın.
4.kural: çocukların sıkıldıklarında oyalanabilecekleri küçük şeyler yanınıza alın. Benimkiler kraker, boya kalemleri ve oyuncağa benzemeyen herhangi ıvır zıvırlardan hoşlanıyorlar. Çok denedim oyuncaklar onlara çekici gelmiyor.
5.kural: evden çıkmadan önce mutlaka uslu durmalarıyla lakalı ciddi ama uzun olmayan bir konuşma yapın sonunda da sizi üzmezlerse bir ödül vaad edin (yalnız dikkat edin genelde tüm gezi boyunca ödülü isteyip duruyorlar)
6.kural: ve en önemlisi sakin olun siz gerilirseniz onlarda geriliyorlar. Eğer işler yolundan çıkar gibi olursa sadece çocukları ve kendinizi önemseyin çevre rahatsız olur diye düşünmeyin.
Çünkü sadece çocuklarımız bizi kızdırdıktan 1 saniye sonra yüzümüzü güldürebilir, içimizi ısıtabilir ve mutlu edebilir,  genelde dışarıdan tepki verenlerde bu güzel anları ya çok önce yaşayıp unutanlar ya da hiç  yaşamayanlardır...


Meşur ikiz bebek arabam ve ikiz olmayan çocuklarım.....

İYİ GEZMELER
NİL-ERK




1 yorum:

Unknown dedi ki...

harika bir yazı tam olarak ta böyle gerçekten üç çocuklular diye bir familyanın özellikleri yedikleri içdikleri gezmeleri diye cilt cilt kitaplar yazılır bence:)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...