BODRUM'DAN ÜÇ ÇOCUKLU BİLDİRİYORUM

12 Aralık 2011 Pazartesi

KOCAMI NASIL KORKUTA BİLİRİM ???

Size şurada evlilik hikayemi anlatmıştım .Beni bekarken tanıyanlar eminim şu konuda hem fikirdiler ki o da evlendikten sonra çok uysallaştığımdır.


Özellikle sevgili babacığım bütün garezin banamıydı der.İnatçı, kafasına buyruk ,hırçın haklı olduğu konularda kesinlikle ödün vermeyen biriydim.


Bununla beraber testtürlü değildim ve kendini beğenmişlik olarak algılamayın lütfen ama kılığıma kıyafetime hiç özen göstermesem  bile dönüp dönüp  baktıran bir havam vardı.Eşimin hayat tarzına uymayan birisi olmama rağmen zavallıcık dış görünüşüme vurulup çok da başka şeyleri tartamadan evlenmek istedi benimle .


Allah nasip eyledi 12 yılı  dolduracağız.Hiç bir zaman dini konularda zorlayıcı baskı yapıcı olmadı eşim hep örnek oldu.Ben kendi tercihimle tesettüre uydum ve önceliklerim değişti .Şimdi daha uysal ,evcimen ,sakin ve fedakar bir yapım var.Eşim çok emin benden,  kıskanmasına sebep olacak bir davranışım olmadığı içindir mi bilmem kıskanması yoktur. Biliyor ki o ,çocuklar ,evliliğim benim önceliğim.


Amma velakin zaman zaman bunun suistimal edildiğini düşünmeye başladım.Nasıl yani derseniz:
O başlarda ki çılgın kızın peşinden koştuğu günleri tamamen unutmuş gibi duruyor.İltifatlar azaldı,Hiç çekinmeden en ufak fırsatta eleştire bilmesine karşın nedense taktir etmek aklına gelmiyor.Biliyorum ki çoğu erkek evlenip çoluk çocuğa karışıp geçim derdine daldıklarında bu şekilde değişe biliyorlar.


Lakin bunu çok kabullenemiyorum. Ben üç çocukla ;Bakımlı olacağım,zayıf kalacağım ,nazik,kibar,tatlı dilli olacağım,bütün gün yorulmama rağmen onun işten gelmesine yakın tek istediğim pijamalarımı giymek iken süslenip püslenip hazırlanacağım derken anam ağlıyor resmen 


Bunları burada yazabilmek benim için çok zor.Ama blog aleminin samimiyetine güveniyorum.Her şeyimiz mükemmel miş gibi lanse etmek sadece gezen tozan ,alışveriş yapıp, çocuklarımıza hiç kızmayan melaike kadınlar rolu oynamak iki yüzlülük gibi geliyor.Şimdi benim size sormak istediğim çizgiden çıkmadan ,ortalığı da karıştırmadan KOCAMI KORKUTMAK istiyorum ki her an gidebilirim sansın o na göre davransın.Bu yüzden fikirlerinize acil ihtiyacım var blog alemi .


YAZILARINIZI MERAKLA BEKLİYORUM... 

15 yorum:

Unknown dedi ki...

bende merak ettim evli bayanlardan ne öneriler gelecek bakalım :)

bırtutamkekik dedi ki...

ilahii!!
ne diyeyim şimdi:))
güldürdünüz beni..
rabbim muhabbetinizi daim kılsın..:)
hiç böyle bir taktik kullanmak gelmezdi aklıma..
merakla bekliyorum sonucu:))
muhabbbetle...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

galiba ikili ilişkilerde yaşanan şey hep aynı :) evli değilim ama "heran gidebilirim sansın" gibi bir taktik bence sağlıklı bir davranış olmaz

karı koca olarak iletişiminiz nasıl bilemiycem ama konuşmakta fayda var diyorum ben

ya da illa hatırlatmak amaçlı birşey yapmak istiyorsan, onun sana davrandığı gibi davran...hani derler ya eyvallahın yokmuş gibi :) ya da işte az biraz onu umursamıyormuş gibi...ne bileyim işte böyle birşey

mesaj yerine ulaşırmış gibi geliyor bana :)

Adsız dedi ki...

oldugun gibi kal emin ol o seni taniyor ve ilk gordugu gun gibi goruyordur. En guzeli acik acik konus korkutmaya luzum yok nelere ihtiyacin oldugunu bilsin.

Unknown dedi ki...

valla nil benimde aklıma birşey gelmedi ama ara ara bakıcam kim ne yazmış diye merak ettim belki kullanırım dermişim:)

nilerk dedi ki...

dür-i yekta:bende merakla bekliyorum

birtutamkekik:amiiin canım

aynur(küçükhala):Konuşma konusunda hiçbir problemimiz yok çok şükür ama bazen kaybetme korkusu olsa diyorum mesela kalp krizi falan geçirsem allah korusun(ne sadistlik dimi) neler değişebilirdi merak ediyorum.

Adsız:sağol içimi ferahlattın

sezobigo:bakalım neler gelicek.

Nil dedi ki...

Madem çok özeniyorsun kendine, sal gitsin bakalım dikkatini çekecek mi? eğer sebebini sorarsa da " kendime dikkat etsem de değişen bişey yok ki " dersin.

yani ben hiç düşünmedim eşimi korkutmayı. maşallah 12 yılı da devirmişsiniz. bir yastıkta kocayın inşallah.

zeys dedi ki...

ne guzel yazmıssın anlatmıssın..ben daha 3 aylık evlıyım..12 yıl dıyınce şaka gıbı gelıo bana :) allah daha uzun mutlu yıllar nasıp eder umarım sıze.. blogunu yenı kesfettım :) takıpteymm..sevgılerr

http://zeysfashionroom.blogspot.com/

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

ben 1 senelik evliyim bu sene 8. senemiz eşimle çok samimi yazmışsın:) bazen çok koşuşturmalı geçiyor hayat ve erkeklerin sorumlulukları da bazen çok ağır olabiliyor. Anlayışlı olmaya çalış , pozitif düşün her an gidebiliceğini düşündürtmek bile zaten aranız da ki bağı zedeler cnm bence olduğun gibi davran..

Hande dedi ki...

onda kusurlar ara.mesela 'saç kesimini beğenmiyorum git berbere şöyle yaptır' de.ya da sabah giyindiğinde 'aa hiç yakışmadı bunlar sana' de..yatmadan önce 'dişlerini fırçalar mısın,rahatsız oluyorum nefesinde' de:) ilgi gösterme fazla..biryerlere gideceğiniz zaman daha bir özen göster kendine(evde değil dışarı çıkarken)aaa noluyo bu kadına desin:) kıskanç biri ise kıskanır bu durum karşısında.umursamaz ol ona karşı.kaçan kovalanır hesabı;) mesela giymeni istemediği pantolon veya eteğini giy.erkeklerin takık olduğu bir giysimiz mutlaka vardır..mesela benim deri pantolonum var benimki uyuz oluyor onu giycem dediğim zaman:)) ya da dışarı çıkarken sürmeni istemediği rujun filan varsa sür birkerecikten bişey olmaz:)) sevdiğin bir sanatçı filan varsa(erkek) tvde o çıktığı zaman TVye kitlen,sinir olsun:)) tabi bunları yaptığında kavga çıkacağını düşünüyorsan yapma:) ama şunu bilir şunu söylerim; erkekleri bu hale biz getiriyoruz..neden? çünkü herşeyi sunuyoruz onlara,şımartıyoruz,acıkmadan doyuruyoruz..biraz aç kalsınlar da dile getirsinler..buradaki açlık herşeyi kapsıyor!
SON SÖZ: "Koca iyi bir şey olsaymış adını 'sümbül,lale' koyarlarmış" dermiş eskiler.. KOCA kocatıyor yani kadını:)

nilerk dedi ki...

nilhan:öyle bir yapım var ki istesem bile hiç salamıyorum malesef mükemmelliyetçi olmak bazen çok büyük yük oluyor...

zeys:her zaman beklerim .rabbim sizede boool muhabbetli uzun yıllar nasip etsin

sonsuz dekarasyon:katılıyorum.

hande:gerçekten çok güzel tavsiyeler vermişsin dönüp dönüp okuyacağım sağolasın...

adiloş dedi ki...

hande arkadaşımızda süper fikirler varmış gerçekten abla senin akrdeşin ama ben de uygulayayım bari :P

güzel şeyler dükkanı dedi ki...

e dışarda olanlardan bahsetmeyi dene..mutlaka ki iltifat alıyorsundur.abartıyorlar sağolsunlar ama böle sölüyorlar de :) bir de mütevazi benim hanım desin :) eşinin beğenildiğini görmek onun da hoşuna gidecektir birdaha alıcı gözle bakacaktır sana :) (sadece 2.5 yıllık evli olarak nacizane söleyebileceğim tek şey)

GüzelGül dedi ki...

Ne güzel icden yazmissin basdan sonuna kadar okudum yazdiklarini.Malesef evli degilim bir fikir felan veremiyecegim ama blogunu cok sevdim hemen takibe aliyorum.

Mein Blog/Blogum

ayten dedi ki...

hanımlar şeytan dürtüyo galiba en güzeli rabbimden yardım dilenin birde bol bol muhabbeten minni de ve yüzüne üfle çaktırmadan:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...