BODRUM'DAN ÜÇ ÇOCUKLU BİLDİRİYORUM

1 Ekim 2012 Pazartesi

YILDIZ TOPLAMA PANOSU ...

Aslında bugün ilk diktiğim kıyafet olan tuniğimle yaptığım kombin postu yazacaktım .Yaaa inanması zor dimi yıllardır hayalim dikiş dikmek,  ÇANTALAR İLE başladım biliyorsunuz .

Dün kestim biçtim ve dikmenin sonuna yaklaşmışken ipim bitti :( şaka gibi hiç tahmin edemedim ne kadar ip gideceğini .Allah nasip ederse bugün bitirir,yarın ki programda giyer ve sizinle de paylaşırım inşallaaaaah...

Efendim yukarıda gördüğünüz benim yen icadım .Bizim evde işler birazcık (yok yok baya ) karışmaya başlamıştı.Üç yaşı birbirine yakın küçük çocuk .Yemek yemek ,ödevlerin yapımı,oyuncakların dağınık kalması ve  de en önemlisi kavgalar, bunlar günden güne artan sorunları bizim evin.Ee benim de çok sabırlı ve sakin bir mizacım olduğu söylenemez(yani başımın üstünde hare ile dolandığımı iddia edecek değilim ) bu durumda komşulara kadar giden bir bağırış ,çağırış çoğu zaman kaçınılmaz oluyor.


Bende oturdum bu tabloyu yaptım  boydan üçe böldüm ve her çocuğun bölümüne haftanın günlerini yazdım .Sonrada düzelmesini istediğim olayları yazdım.Mesele sabah kahvaltısını sorunsuz yediklerinde,ya da oyuncaklarını topladıklarında ,dişlerini fırçaladıklarında ,zamanın da yattıklarında,o gün hiç kavga etmediklerinde bir yıldız kazanıyorlar .(Berra gülen yüz istedi ) 

Bir haftanın sonunda yıldız sayıları toplanıyor belli bir sayının üstünde mesela 65 -70 yıldız arası otuz liralık bir hediye 55-65 arası on beş liralık bir hediye gibi .35 yıldızın altına inerler ise de cezalar başlıyor .Bir gün ya da bir hafta televizyon yok gibi .

Üç gün oldu şimdilik iyi gidiyoruz .Berra biraz yaşı küçük olduğu için tam anlamadı ama zaten beni asıl yoranlar oğlanlar .Bir kaç hafta devam eder ne durumda olduğumuzu paylaşırım sizinle .Ama etkisinin devam etmesini istiyorum,evde sürekli gergin bir ortam olması hiç hoşuma gitmiyor .

Son olarak mutlu ,huzurlu,sağlıklı bir hafta olsun yeni hafta .Hiiiiç kötü haber almayalım.İNŞALLAH...

NİL-ERK 

10 yorum:

Adsız dedi ki...

çok iyi bi fikir canım..emin ol çok işe yarayacak...birbiriyle yarışabilmek için daha uslu olmayı öğrenecekler...bende sınıfımda uyguluyorum genelde bu yöntemi...sonuç hep olumlu oluyor..bide haftanın sonunda o haftanın yıldızını seçiyorum en çok yıldız toplayanı adını ve fotoğrafını haftanın yıldızı yazısı altına asıyorum çok hoşlarına gidiyor...sevgiler..(eymenpaşam)

mine dedi ki...

Allah kolaylık versin canım pilanlama her zaman süper oluyor

Nil dedi ki...

Nil geçen okuduğum bir makalede ve cumartesi katıldığım kreş toplantısında, ödül ceza sisteminin aslında hiç de faydalı olmadığı anlatıldı. makaleyi bulursam sana link atarım

nilerk dedi ki...

Hilalcim : moral verdin canım sağ ol.Ben de işe yaramasını çok istiyorum çünkü bağırıken ki halim bana bile korkunç geliyorsa çocuklarıma nasıl görünüyorum kim bilir.

mine : Rabbim hepimize kolaylıklar versin ...

Nilhan -küçük mucizem: merak ettim makaleyi gerçekten.Ama işe o yaramaz bu işe yaramaz ne yapacağız .Bende çocuklar iyi yaptıkları şeyler karşısında ödüllendirilmeli ki gayretleri artsın.Hatalarının da sorumluluğunu almayı bilsinler ..

Serpil dedi ki...

Gerçekten çok iyi düşünmüşsünüz çocuklar için de eğlenceli olacağına inanıyorum. Sizi yürekten tebrik ederim :) Meleklerinizle birlikte rabbim mutlu ömürler versin

kuyame dedi ki...

blogun cok guzel yazilarin da ole ellerine saglik, benim de blogum da cekilis var katilmak istersen beklerim Hediyemiz Victoria Secret`dann!
http://kuyame.blogspot.com/2012/09/hediyemiz-victoria-secretdann-hadi.html

gunlukcugum dedi ki...

Odul ve ceza olmali bencede..insallah verimli bir sonuc alirsiniz..sevgiler..

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

çok çocuk isteyen ben için akılmın kenarına yazdım bu tekniği :)))

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

yağızın da okulundan göndermiş öğretmeni böyle bir tablo. Bizimkiside boyamayınca ağlıyor yapmadığı işleri.

Bakalım nasıl alıştıracağız.

Kolay gelsin bizlere inşallah.

nilerk dedi ki...

CEVAP YAZAMADIĞIM ARKADAŞLAR KUSURUMA BAKMAYIN BİLİYORSUNUZ BU ARALAR OLANLARI YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...