BODRUM'DAN ÜÇ ÇOCUKLU BİLDİRİYORUM

14 Ağustos 2013 Çarşamba

BİR KOMBİN,BİR TARİF,BİR FİKİR ...


Özlemişim post yazmayı ki bir günlük aradan sonra tekrar yazıyorum ,tabi bunda beni yorumsuz bırakmamanızda  etkili ,yorumlara cevap yazıldı ama tekrar teşekkürler...

Bu başlığı sevdim nasıl ,güzel fikir dimi bir post da üç taş bir de sonuna sosyal mesaj verirsem olay tamamdır .Ara ara yaparım ben bunu :)

BİR KOMBİN :

 Ramazanı klima atında ve çoğunlukla yatay olarak geçirmiş olan ben, ender dışarı çıkmazlarımızın birinde böyle giyindim .Pembe ve mint uyumunu her yerde görüyoruz malum,e bir de bende görün eksik kalmayayım değil mi ? 

                                           BİR TARİF :

 Biliyorsunuz anneciğim ve babacığım hiç alakamız olmayan (Bodrum gibi) bir şehre ,Adana'ya iş sebebi ile taşındılar.Biz de bu memleketin lezzetlerinden istifade etmeye başladık,kuru patlıcanları babacığım almış .Ben de ramazan da her iftar davetimde yaptım ilk denemem biraz sert oldu (Gamzecim affet ilk misafir sizdiniz )sonra üç kez daha pişirdim...

KURU PATLICAN DOLMA :
Burada püf nokta patlıcanları en az üç kere suyunu değiştirerek kaynatmak(yani haşlamak) ,böylece acılığı geçiyor ve içi doldurduktan sonra daha güzel pişiyor.

İÇİ: kuru soğanı ve pirinci domates ve biber salçası ile kavurup, kaynar su ile demleyip ,ocaktan alınca  bol yeşillik (maydanoz,dere otu ,nane) ekliyorsun damak zevkine göre de baharat .

Patlıcanları ağızlarından bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurup üzerine ağırlık koyarak tencere de pişiriyorsun. 

Korkulacak kadar zor bir olay değil yani (ben yaptıysam herkes yapar demek istemedim ama mecbur kaldım )

                                           BİR FİKİR :

Netten alınmış bir fikir ile postu bitirelim ne dersiniz? Kolay gibi ilk fırsatta denenecekler arasına kayıt ediyorum sonu etamine benzemez inşallah ,ya benim başladığım bir etamin tablo vardı dimi bitecek bitecek inşallah ,kronik bir başak olarak başladığım işi bitiremez isem yuh bana (yazar burada kendine gaz vermekte sizle alakası yok okuyucu affedin )

Toplumsal mesaja da  gelince .... Gündem de o kadar kötü şeyler var ki mesaj falan kar etmiyor demek ki, en iyisi Allah'a havale etmek yani en yetkili makama ...

NİL-ERK



3 yorum:

edibe @ edbdesigns dedi ki...

canim ben her zaman yorum yazmiyorum ama hep takip ediyorum seni :) bu arada kombinin ve renkleri cooook guzel... mint ve pembe uyumu hosuma gidiyor ama senin kullandigin pembe daha da guzel durmus... masaallah sana guzel hatun :)

ayşe betül dedi ki...

Ben de başağım o yüzden belki yakın buluorum kendime sizi :)

nilerk dedi ki...

edibe @ edbdesing
çok sağ ol canım ben de seni özenerek takip ediyorum özellikle de o yürüyüşleri :)

ayşe betül:

Ne güzel başak olmak zor ama iyidir ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...