BODRUM'DAN ÜÇ ÇOCUKLU BİLDİRİYORUM

11 Mart 2011 Cuma

GELECEKTE Kİ MÜSTAKBEL GELİNLERİM BU YAZI SİZE


Evet benim oğullarım biri 9 biri de 4 yaşın da olabilir daha...

Ben onlara neredeyse her Allah'ın günü kızlar kibardır narindir çabuk üzülebilirler gibi laflar ediyorum.Korumak kollamak gerekir,Sevdiğinizi göstermeniz lazım ,İyi davranmanız lazım kız diye bütün işleri onun yapacağını sanmayın diyorum.

Şimdilik bunları onlardan küçük olan kız kardeşi için söylüyorum belki ama bunlar sizin de çok işinize yaracak sevgili gelinlerim.

Diyorum ki:  Evet o küçük kız kardeşiniz, ileride onu gezmelere götüreceksiniz abileri olarak hediyeler alacaksınız onu koruyacaksınız gözeteceksiniz ama kesinlikle engeller koyup bunaltmayacaksın  Her fırsatta sevdiğinizi ifade edeceksiniz.

Ayrıca yaşlarına göre ev işleri yaptırıyorum.ileride de yaptıracağım.Evin içinde erkek kadın ayrımı diye bişey olmaz.

Şimdi Allah nasip eder de ömrümüz olursa büyüyüp evlenirlerse ,ben de görürsem ve benim oğullarım tüm bunlara rağmen klasik öküzlerden olursa ben şu lafımı geri alıyorum:
Her şey yetiştirmeye bağlıdır ana evde oğlunu nasıl yetiştirirse o karısına ileri de öyle davranır.

Değilmiş;
Fıtratdanmış

NİL-ERK 

6 yorum:

Bir umut Bir dokunus dedi ki...

Kesinlikle en dogrusunu yapiyorsunuz bi cocugu nasil yetistirirsen ilerde yetistirildigi gibi davranacaktir, bekar olabilirim ama kuzenlerimi ve bi cok komsumun coguna baktim hatta erkek kuzenimin ogluna iki ay kadar baktim herseyine dikkat etmesine yaptigina konustuguna davranislarina kadar, ve suan bunu göre biliyorum :) Simdiden bunlari demeniz anlatmaniz cok güzel insallah büyüdüklerinde evliliklerinde'de sizin tavsiyelerinize yetistirmenize göre davranirlar insallah :) Rabbim üc meleginide sana bagislasin, belki yanlis bulabilirsiniz dediklerimi yada bekar oldugumdan ne bilecek diyede bilirsiniz :) ama sunu cok iyi ögrendim 5 senedir ana sinifi olarak cocuklara ders veriyorum kuran ve dini ahlaklari ayni zamanda oyunlar ile bunu yapiyorum ve izlemimde su oldu devamli bi anne baba cocuga nasil konusur davranirsa cocukta aynisi kopyalar ve arkadaslari üzerinde bunu uygular ve bu sekilde yapmalari gerektigini anlatirlar.. Kusura bakmayin cok bunalttim uzan yorumumla birazda bildiklerimi paylasmak istedim ayni zamanda yorum yazarken :)

Tazekahve dedi ki...

:) Canımcım bi oğlum olursa ben de aynı senin gibi yetiştirmek istiyorum ama sonuçtan emin değiliz tabi sen benden daha önce öğreneceksin ama demek ki.Paylaşırsın bizimle sonucu inş. :))Sevgiler canım:))

edibe @ edbdesigns dedi ki...

Nilcim, bir guzel guldum postun sonunda, tesekkur ediyorum :)))) Yetistirme konusunda ben de sana katiliyorum, cocugum olsaydi ve erkek cocugu olsaydi ahdim vardi... hicbir ananin kizini uzmeyecek, o kizin kiymetini bilecek sekilde yetistirecektim. Seni bu duygu ve dusuncelerinden dolayi tebrik ediyorum, insaallah basarili olursun ve yillar sonra postun sonundaki sozleri soylemek zorunda kalmazsin. Simdi soyle bisey de var: Allah oyle cocuklara cadaloz gelinler vermesin!

nilerk dedi ki...

Küçük dokunuşlarım:öncelikle hoş geldin yorum yazan herkes evime misafir olmuş gibi oluyor çay kahve ikram edesim geliyor.Yazdıklarına tamamen katılıyorum Anne ve babalar en iyi örnek olarak öğretebilirler çocuklarına bu konuda ''çekirdekten çınara'' isimli kitap çok faydalı olmuştu bana bence bu bilinçle nasipse çok iyi bir anne olucaksın
Taze kahve:Küçük çocuklar ne kadar yorsa da beni gelin zamanına kadar zamanın yavaş geçmesini istiyorum birz yaş takıntım var herhalde ama inşallah şu bloglar daki dostlularımız o zamana kadar sürer de bende paylaşırım inşalalah
edibe :Amiiin canım amiiin gerçi eşim diyorki ne kadar iyi gelinlerim olursa olsun ben hiçbişeye hayır diyemediğimden seni çok kullanırlar ama hayırlısı herşeyin...

Üfürükten Prenses dedi ki...

Dilerim bir gün kızım olur da oğullarınızla karşılaşır..
Böyle kayınvalideye can kurban :)
Verdiğiniz eğitim bakış açısı harika..
Anneler böyle oldukça kadınlar daha mutlu olacak artık.

edibe @ edbdesigns dedi ki...

evet arkadasim, en guzeli. Allah senden razi olsun ve ogullarina ve sana layik gelinler nasib etsin.. biliyorsun is tek tarafla bitmiyor.. gunumuzde maalesef kizlar erkeklerden okuz cikabiliyor... yani olabiliyor :) ama tabii ki bizim kulturumuzde maalesef erkek icin bicilen rol farkli ve bunun kirilmasi icin senin gibi annelere ihtiyac var... ben birgun oglum olursa onu bir kiz icin dunyanin en iyi en ideal esi olarak yetistirecegim diye hayaller kurardim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...