BODRUM'DAN ÜÇ ÇOCUKLU BİLDİRİYORUM

22 Mart 2011 Salı

KAYBOLAN KÜPEM VE DİNİMİN BANA VERDİĞİ DEĞER

Bugün çok sevindirici iki olay oldu çok ihtiyacım vardı bir önceki postdan anlaşılacağı üzere....
Birkaç gün önce sabah uyandığım da küpemin tekinin olmadığını farkettim daha yataktan kalkmadan.Telaşla yatağın içini yastık kılıflarına yatağın altına baktım yok.Sonra evin içi arandı süpergenin toz haznesi kontrol edildi yok.en son ne zaman kulağımdaydı hatırlayamıyordum da o kadar üzüldüm ki .
Küpem hiç kulağımdan çıkarmadığım eşimin nişan günü kolyesi ve yüzüğü ile beraber taktığı ayrıca benim mehihirim olan elmas bir küpe maddi değerinden çok manevi değeri önemli (yok itiraf ediyorum maddi değeri de önemli bidaha kolay kolay alınmaz)çok da seviyorum aradan günler geçti tam da ümüdimi yitirecekken bugün o arayıp taradığım yatağın arka tarafında buldum küpemi.Tabi havalara uçtum resmen
Şimdi mehir ne demek diyenler olabilir.Bizim dinimizde başlık parası diye bişey yoktur..mehir damadın geline vermesi gereken tasarrufu tamamen gelinin kendisinde olan maddi değeri olan herhangi bişey olabilir.Gelin izin verirse bunu evlendikten sonra da verebilr nikah sırasında da ve hiç kimse mehir üzerinde hak iddia edemez sadece geline aittir.Bi nevi sigorta gibi düşünün damada bişey olsa Allah korusun boşanılsa daha evlenmeden önce korur bizim dinimiz kadını
Şimdi medeni kanunda sözde herşey eşit dimi ama o kadar yagın ki eşinden mal kaçıranlar neyse girmicem bu tatsız konuya
İkinci güzel haber de Kütahya da acemi asker olan kardeşime dağıtım da İzmir çıktı.Hani sözlendiğini anlattığım karakızanım arayıp haber verdi bugün Bir ay sonra burda inşallah.
SEVGİLERLE KALIN
NİLERK

5 yorum:

Bir umut Bir dokunus dedi ki...

Küpeni bulunma sevindim canim derler ya hani helal kazanc ne yapip edip karsisina cikariyor yüce rabbim :) Mehiri cok güzel anlatmisin dinimiz kadinlara verdigi deger cok büyük gercekten, rabbim bunun kiymetini bilenlerden eylesin hepimizi insallah :) Ayrica kardesin icinde hayirlisi olsun insallah ve tebrikler tabiki .. Cok öptümm..

mimozayım dedi ki...

Çok sevindim küpeciğine kavuşmana. eee mehir bu, ananın ak sütü gibi helal, geri gelmiş işte.

İkiz Annesi dedi ki...

Canım çok sevindim senin adına. Özellikle manevi değeri olan bir şeyin kaybedilmesi gerçekten çok üzücü bulmuş olmansa çok güzel.
Kardeşine ayrıca sevindim güzeldir İzmirimiz en azından rahat olur:)
Allah hayırlısı ile teskere aldığı günü görmenizi de nasip etsin.

Ebru dedi ki...

Güzel bir konu olmuş kayıp bulunmuş kardeş güzel yere gidecek haberi alınmış. Bahar geliyor nihayet güzel haberlerle ve gün ışığıyla. Daraldım artık kapkara güne gündüz demekten.

nilerk dedi ki...

ne zamandır yorumlara giremiyordum başarmışken herkese teşekkür ederim yorumlarınız ve yalnız bırakmadığınız için sevgilerle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...