BODRUM'DAN ÜÇ ÇOCUKLU BİLDİRİYORUM

1 Ağustos 2012 Çarşamba

BU EVE ASİTLİ İÇECEK GİREMEZ...

Selam Canlar,


İstanbul'a yağmur yağıyormuş şu anlarda ne kıskandım bilemezsiniz Bodrum da klimasız durulmuyor .İki büyük misafir grubundan sonra şu sıralar, sabahları hafif ev işi ,öğlenleri biraz uyku ,öğleden sonra da pratik iftar hazırlıları olarak geçiyor.


Bugün sizinle paylaşmak istediğim :Bizim evimize tam iki yıldır asitli içecek girmiyor (arada kuzi Alperenin yaptığı kaçamakları saymıyorum ) Aslında bu eşim ile benim aldığımız bir karar değildi.Çünkü zaten çok fazla asitli içecek ya da abur cubur dediğimiz yiyecekler tüketmiyorduk.Ancak büyük oğlumu sadece yarım dönem okutan bir öğretmeni vardı sınıfta çocuklara bu tarz içeceklerin zararından bahsetmiş ve oğlum kendi hiç içmemeye karar vermişti.Bu öğretmenin bize tek yararı da bu oldu zaten.






Baktık çocuk çok kararlı hiç sürmüyor ağzına bizde ondan utancımıza içmemeye başladık öyle böyle iki yıl olmuş.Ayran ,şalgam suyu,soda,limonata,süt bunlar bize fazlası ile yetiyor hazır meyve suları da çok sevilmediğinden onlarda az giriyor evimize.


Aslında hayatımıza bazı disiplinleri sokmak o kadar da zor değil sanırım adım adım ilerlemek lazım mesela beyaz ekmek almamak,asitli içecek içmemek ,çaya kahveye şeker koymamak,kızartma yapmak yerine fırınlamak bizim hayatımıza adım adım koyduğumuz prensipler .Siz de neler var paylaşalım hepimize ilham olur belki ,yorumlarınızı bekliyorum...


NİL-ERK



7 yorum:

Unknown dedi ki...

bizim eve de asitli içecek girmiyor çok nadir gazoz, içlerinde bir biz yokuz zaten :P

Swotpisces dedi ki...

biz de hiç sokmuyoruz, alışmasın çocuklar...

Unknown dedi ki...

ah o kaideyi biz de oturtabilsek. eşim her gece içiyor. ben öyle aramazdım ancak dışarıdayken içerdim şimdi evde akşam yemeklerinde de arar oldum. nasıl bırakacağız, nasıl olacak bilmiyorum ama tüm asitli içeceklere karşı müthiş bir bağımlılık oluştu.
kızartmayı da fırında yapıyım diyorum, yok illa onca yağda olacak. yani bir türlü anlaşamadık ve en kötüsü de ben de etkileniyorum ve yiyorum.
siz nasıl koydunuz bu kuralı? ve hiç mi ihlal edilmiyor?

otuzundansonra dedi ki...

bende yıllardır içmem asitli içecek,faydasından çok zararı var.tebrik ediyorm sizi.sevgiler

sirinanne dedi ki...

O ögretmeni çok takdir ettim.
Nasıl anlatmış acaba? Diğer çocuklar da bu kadar etkilenmiş mi, merak ettim.

Oğlum ufak olduğu için bizim seçimlerimize tabi, fakat okul hayatı başlayınca kola ve cips konusunda ödüm kopuyor.

nilerk dedi ki...

DÜR-İ YEKTA : BENCE DE ÇOK SEVİNDİM SİZİN ADINIZA :)

SWOTPİSCES: EN İYİSİ HİÇ ALIŞTIRMAMAK BENCE DE

BEBEKO: CANIM AİLEDE HERKES KARARLI OLMALI BİRİ İÇER DİĞERLERİNE YASAK DERSEK O İŞ YÜRÜMEZ BENCE ÖNCE BABAYI İKNA ETMEK LAZIM BİZİM ÖĞRETMENİ BİR DE ONA MI YOLLASAK NE :)KIZARTMA OLAYINA GELİNCE PATATES -KÖFTE-KARNABAHAR-TAVUK BUNLAR FIRNLANINCA ÇOK LEZZETLİ OLUYOR ANCAK PATLICAN ,KABAK VE BİBER KIZARTMA GİBİ OLMUYOR FIRINDA BİZ DE YILDA BİR İKİ DEFA O DA ŞAKŞUKA HATIRINA BU YASAĞI DELİYORUZ :) SEVGİLERLE

nilerk dedi ki...

OTUZUNDAN SONRA : O ZAMAN BİZ DE SENİ TEBRİK EDERİZ :) SEVGİLER...

SİRİNNAME : İNAN Kİ BİLMİYORUM O ZAMANLAR ÇOK CİDDİYE ALMAMIŞ DETAYLARI SORMAMIŞTIM .CİPS KONUSUNA GELİNCE BEN MARKET ALIŞVERİŞİMİ HAFTADA BİR KERE ÇOCUKLAR İLE BERABER YAPIYORUM O ZAMAN HER BİRİNE İSTEDİKLERİ BİR ŞEYİ SEÇMELERİNE İZİN VERİYORUM ÜÇ KARDEŞ BİRER PARÇA SEÇİYORLAR AMA PAYLAŞARAK YİYORLAR YANİ BİRİ CİPS SEÇER İSE HAFTA DA 3/1 PAKET CİPS YEMİŞ OLUYORLAR BİZ BÖYLE ÇÖZÜM BULDUK OKUL ZATEN YEMEKLİ OLDUĞUNDAN BEN HARÇLIK VERMİYORUM BU ŞEKİLDE OKULDA DA ALAMIYORLAR :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...