BODRUM'DAN ÜÇ ÇOCUKLU BİLDİRİYORUM

24 Temmuz 2012 Salı

YAZLIK FERACE UYGULAMASI /KOMBİN

Selam Canlar ,

Çoğumuz gibi ben de bu aralar tembelim evden dışarı çıkmadığımız dan koltuklar arası geçiş yaptığımızdan paylaşılacak çok şey de olmuyor haliyle .

Ama size geçenlerde söz verdiğim annemin benim için diktirdiği feraceyi nasıl değiştirdiğimi anlatmanın zamanı gelmiştir :)
 Bu görmüş olduğunuz ferace ilk dikildiğinde çoooook bol ve tek renkti (keşke o halini de fotoğrafla saymışım) 
Ben de geçen İzmir gezisinde feracenin rengi olan vizon ile iyi uyacağını düşündüğüm pudra-yavru ağzı arası bir renkte krep kumaş aldım.Ve eniştemin kapısını çaldım (hani şu tütüleri diktirdiğim eniştem )Önce yanlardan 2 şer cm daraltık ,sonra bel hizasında yan dikişte bir ilik açtık böylelikle kuşaklardan biri içerden dışarı çıkacak ve yanda bağlanacak konuma geldi .Sonra feracenin üste kalan parçasının kenarı 12 cm genişliğinde şerit olarak renkli kumaşı diktik,aynı kumaştan kol ağızlarına da koyduk.

Artan kumaştan da şal yaptık nasıl olmuş sizce ???

Ferace acil dışarı çıkmanız gereken durumlarda kurtarıcı oluyor özellikle şu aralar sıcaklarda giyecek bir şey bulamadığınız da .Aslına bakarsanız Bodrum için biraz dikkat çekici bir kıyafet.Tahmin edersiniz ki buralar öyle fazlaca kapalı görebileceğiniz bir memleket değil.

Son olarak bizim oğlanların iftara yarım saat kala vakit geçirme yöntemini paylaşıyorum burada ve de burada sadece büyük oğlum oruçlu ama mavişim de abisi ile vakit geçirmekten haliyle çok memnun :)

Herkese tekrar hayırlı ramazanlar...

NİL-ERK 





6 yorum:

Unknown dedi ki...

ankarada 40 dereceyi görmeye başladığımız sıcaklarda bende bazen acaba sadece feracemi giysem diye düşünüyorum, senin feraceyi çok beğendim kesinlikle çok güzel olmuş.

queen_ff dedi ki...

Bende renklerini çok beğendim.Çokta kullanışlı gözüküyor ;) Güle güle kullan..

Ayserose dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

mihrimah dedi ki...

çok şık ve kullanışlı bir kıyafet olmuş.iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.hayırlı ramazanlar.sevgiler

nilerk dedi ki...

dür-i yekta : tavsiye ediyorum hem yok yakasını şunla kapatayım kyok dar mı acaba üstüne bir şey giymem gerekir mi gibi sıkıntılardan kurtarıyor .

quen ff : çok teşekkür ederim ,her zaman beklerim ;) görüşmek üzere

ayserose : çok sağ ol Antalya ya selamlar :)

mihrimah : çok teşekkürler sana da hayırlı ramazanlar ,sevgiler

Grace Happy dedi ki...

renkler tam yazlık cok begendım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...