BODRUM'DAN ÜÇ ÇOCUKLU BİLDİRİYORUM

10 Ocak 2011 Pazartesi

NE PİŞİRDİM/KABAK TATLISI

Selamlar, dün kahvaltıdan sonra görümceme oturmaya gidecektik, k.validem ve diğer görümcelerim de gelecekti(toplam 4 görümcem var) ve bende eli boş gidilmez dedim. Kendim bir şeyler yapmak istedim. eee gelinlerinin marifetli olduğunu bilsinler değil mi. :)  Mevsimi olduğu için kabak almıştım Urla’nın köy pazarından işte resmi ve tarifi.


Malzemeler:
yaklaşık 0.5 kg. tatlı kabak
10 yemek kaşığı şeker
2 paket petibör sade bisküvi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1paket krem şanti
1 bardak soğuk süt
süslemek için toz antep fıstığı(olmasada olur)

Kabakları dilimleyip üzerine şekeri serpin ve kendi suyunda yumuşayana kadar pişirin.
bisküvileri rondodon geçirin.
kabakları ezip püre haline getirin.
bisküvi ve cevizle harmanlayın.
tepsiye üzerini düzleyerek yayın.
krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp tatlının üstüne yayın.
son olarak ceviz ve fıstıkla süsleyin.
dolapta 4 kıyamı tutuncaya kadar bekletip servis yapın.
Klasik kabak tatlısını sevmeyen çocuklarım bunu sevdiler. Onlara turuncu pasta dedim kabak olduğunu söylemedim. Kolay değil mi afiyet olsun....
nilerk

2 yorum:

nil dedi ki...

bugünde yemeykteyizde kabak tatlısı yapıldı üstüne krema çıkolata ve kremşantiden oluşan bir mos ile kabak birçok yemekte birçok çeşitte kullanılabir.

nilerk dedi ki...

selam eveet ya tevafuka bak ama yazıyı daha önce yazmıştım yemek benim için sanatla eş değer o yüzden bu hafta yemekteyizi kaçırmamaya çalışıcam ama malesef tatlının yapılışını kaçırdım kabak kısmını gördümde moos kısmını yazarsan sevinirim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...